Back to Top

Nieuws

Infodoedag

Gepubliceerd: donderdag 07 februari 2019 11:19

Affiche

 Op zaterdag 23 februari zetten we onze deuren open voor alle jongens en meisjes die binnenkort de overstap naar het secundair onderwijs maken. Aan de hand van verschillende workshops kunnen de kandidaat-leerlingen kennis maken met de stam- en talenturen op onze school. Ouders krijgen op dat moment een toelichting over ons studieaanbod en kunnen bij leerkrachten, directie en het zorgteam terecht met al hun vragen en bezorgdheden. Er is kinderanimatie voorzien voor broertjes of zusjes, verzorgd door onze studenten Kinderzorg.

 

Benieuwd om de volledige brochure te zien? Klik op de afbeelding hierboven of klik hier.

Inschrijven? Klik op deze link.

Helemaal met 1B

Gepubliceerd: woensdag 06 februari 2019 14:36

Op 25 januari zetten de leerlingen van 1B hun beste beentje voor in het openlesmoment “Helemaal mee met 1B”! Ouders en grootouders werden uitgenodigd in de lessen wiskunde, Frans en Nederlands en techniek. Zo konden zij zelf ervaren hoe er via co-teaching en differentiatie op maat van elke leerling gewerkt wordt. Na een verkwikkend kopje koffie en een heerlijk stukje taart werd iedereen door de leerlingen verwelkomd in de turnzaal, waar het openlesmoment werd afgerond met een onvergetelijk dans- en zangoptreden. Trotse (groot)ouders én leerkrachten waren het er roerend over eens: er zit héél veel talent in SJI!   

 

Benieuwd om het volledige fotoalbum te zien? Klik hier om door te gaan naar het album op onze facebookpagina. 

6 verzorging wint diploma

Gepubliceerd: woensdag 06 februari 2019 11:41
Onze leerlingen van het zesdejaar verzorging hebben op 25 januari een diploma gekregen voor ‘school met de grootste affiniteit met de opdracht van verzorgende in de thuiszorg’. 

Tijdens de jaarlijkse driedaagse thuiszorgwandeling van vzw Familiezorg West-Vlaanderen werden driehonderd leerlingen uit verschillende scholen verwelkomd in Brugge. Onder leiding van medewerkers van Familiezorg maakten ze in kleine groepjes een thuiszorgwandeling waarbij de leerlingen onderweg een aantal praktische proefjes voorgeschoteld kregen, gaande van vanillepudding maken voor een diabetespatiënt, over een losgeraakte zoom herstellen, tot een speurtocht naar potentiële gevaren in huis. Onze zesdejaars verzorging slaagden met vlag en wimpel in die opdrachten en kregen aan het einde van de dag een diploma als ’school met de meeste affiniteit met de opdracht van verzorgende in de thuiszorg’.

Wat een opsteker voor onze leerlingen als leerkrachten!

 

Bron: artikel HLN. Klik hier voor de link hiernaartoe

Extra bus op schooldagen tussen Ruiselede en Tielt

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 14:06

Omdat de bus die ’s ochtends vanuit Ruiselede richting Tielt rijdt met overbezetting kampt, voert De Lijn vanaf 1 februari op schooldagen een extra busrit in.

Het gaat om een aanpassing van de dienstregeling op lijn 15 tussen Gent en Tielt. De extra bus vertrekt om 7.30 uur op het Guldensporenplein in Lotenhulle en rijdt via Ruiselede en Kanegem naar het station van Tielt, waar de bus om 7.59 uur aankomt.

’s Avonds zal de huidige bus die normaal om 16.25 uur in de omgekeerde richting vertrekt aan het station van Tielt dan weer 10 minuten later vertrekken, om zo een betere dienstverlening aan te bieden. Door om 16.35 uur te vertrekken aan het station, zal de bus namelijk passeren aan de Tieltse scholen rond 16.40 uur, waardoor meer scholieren er gebruik van kunnen maken.

 

Klik hier voor de dienstregeling 's morgens

Klik hier voor de dienstregeling 's avonds